Ennakkotilaa!

Elämä on niin suuri lahja. Nauti siitä sen kaikissa väreissä. Harmaa ja mustakin ovat kauniita värejä punasen ja keltaisen välissä.

Myötätunto – tie harmoniaan ja tasapainoon

Voimmeko katsoa toisiamme arvostelematta ja tuomitsematta? Voimmeko ymmärtää, että olemme kaikki yhtä tässä suuressa maailmankaikkeudessa, vaikka emme koskaan fyysisesti tapaisi toisiamme. Ajatellaan esimerkiksi ihmiskehoa, jossa on miljoonia soluja. Jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä, vaikka ne toimivat erillään toisistaan. Kaikki solut toimivat sopusoinnussa ja harmoniassa, koska ne kuuluvat samaan kokonaisuuteen. Jos näin ei ole, silloin solun toimista muuttuu väkivaltaiseksi ja tuhoavaksi. Esimerkki tästä on syöpäsolu, joka ei kuulu ihmiseen ja se tuhoaa ihmiskehon ja samalla itsensä.

Maailmassa on paljon sotia ja väkivaltaa. Ihmiset Suomessakin voivat huonosti, koska he tuntevat itsensä erilliseksi. Jos voimme nyt alkaa tuntemaan läheisyyttä ja myötätuntoa toisiamme kohtaan, lopputuloksena voi olla harmonia ja tasapaino ihmisten välillä. Silloin väkivalta, vihapuheet ja syrjäytyneisyys sekä yksinäisyys voivat kadota yhteiskunnastamme ja koko maapallolta.

Jätä kommentti