Ennakkotilaa!

Elämä on niin suuri lahja. Nauti siitä sen kaikissa väreissä. Harmaa ja mustakin ovat kauniita värejä punasen ja keltaisen välissä.

Muutosvastarinta

Muutosvastarinta on meissä kaikissa. Olen joskus miettinyt tätä ja tutkinutkin eri yhteyksissä. On sitten kyse positiivisista muutoksista tai negatiivisista, meissä asuu pelko asioiden muuttumisesta. Totuus on kuitenkin, että rutiini tappaa halun. Kun teemme päivästä päivään samoja asioita, se muuttuu rutiiniksi. Ja rutiini ei tunne intohimoa ja iloa asioiden tekemisestä.

Ajatellaanpa esim. aamua: heräät, nouset sängystä, menet wc:hen, laitat kahvinkeittimen päälle, haet lehden, teet aamupalan jne. Missä järjestyksessä sitten kukakin sen tekee. Kokeilepa jonain aamuna, että vaihdat järjestystä. Aamu tuntuu heti erilaiselta. Meillä jokaisella on mahdollisuus tehdä valintoja. Mikä sinua estää rikkomasta rutiineja tai ajatusmalleja? Pelko, että asiat muuttuvat. Pelko, että saattaisit iloita ja nauttia siitä.

Oletko ajatellut, että voittaisit lotossa 3 miljoonaa? Sanotko sille, kiitos ei. Tämä ei sovi minun rutiineihin. No et todellakaan, mutta silti sinulla on muutosvastarinta. Sinä mietit, miten käyttäydyt, että naapurit eivät huomaisi. Sinä haluaisit sen uuden auton, josta olet uneksinut vuosia, mutta et voi hankkia sitä, kun herää ihmetys siitä, millä rahalla olet sen ostanut. Tai alat matkustelemaan, kun et ole käynyt kuin pienellä lomalla lasten kanssa Särkänniemessä. Tämä positiivinen tilanne tuo paljon päänvaivaa.

Mutta sinä pystyt pääsemään sen yli. Muuttamalla muutosvastarinnan positiiviseksi mahdollisuudeksi. Tämä on sinun elämäsi. Vain sinä pystyt vaikuttamaan siihen omalla asenteellasi ja toiminnallasi. Ole rohkea ja tee päivästäsi sellainen kuin haluat. Jos tuntuu, että voimat loppuu ja mikään ei auta. Kaikki tuntuu niin turhalta tai tarkoituksettomalta. Rahat ei riitä ja riidat repivät erilleen. Lasten kanssa on ongelmia. Ainoa asia on MUUTOS.

Älä pelkää sitä. Sinulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: a) hyväksyt tilanteen ja jatkat hamaan tulevaisuuteen. b) pysähdyt ja katsot tilanteen ja teet muutoksen. Sinä et voi muuttaa ketään, mutta voit muuttaa omaa ajatusmalliasi, käyttäytymistäsi, hyväksymistäsi ja ennen kaikkea tyydytkö tilanteen aiheuttamaan pahaan oloon ja turhautumiseen. Sinulla on sisälläsi paljon voimaa, jos uskot itseesi ja annat valosi loistaa.

Sinä olet vahva ja sinä olet arvokas sellaisena kuin olet.

Jätä kommentti