Ennakkotilaa!

Elämä on niin suuri lahja. Nauti siitä sen kaikissa väreissä. Harmaa ja mustakin ovat kauniita värejä punasen ja keltaisen välissä.

Epäonnistunut syntymäpäivä muuttui onnelliseksi

Kauan odotettu syntymäpäivä ja matka seikkailuretkelle on seuraavana päivänä. Jännitys on huipussaan. “Mihin me mummi mennään? Kerro nyt. Onko se kaukana? Kerro edes vinkki.Milloin tulet hakemaan meidät?” Näin sinkoili innostuneet kysymykset puhelimessa. Lupasin lapsenlapsille olla heillä tunnin sisällä. Niin sitten lähdin hakemaan heitä suunnitellen, miten aamulla sitten lähdetään yllätyskohteeseen. Kaikki meni siihen asti hyvin, kunnes olin heidän talonsa edessä. Auton sisälle tuli aivan hirveä katku ja huomasi, että nokkapellin alta tulee paksu savu eli autossa paloi jotain. Ei muuta kuin kovaa vauhti sisälle kysymään vaahtosammutinta.

 

Tämä tuntui siltä, että historia toistaa itseään. Aikoinaan, kun poiani ol vielä pieni, meillä kävi monena kesänä samanlailla. Kun kesäloma aloi ja oli tarkoitus lähteä matkalle, auto hajosi. Ja nyt sitten patinkymmenen vuoden jälkeen taas. Minua rupesi jo naurattamaan. Mutta pientä tyttöä ei. Syntymäpäivä on ihan tyhmä. Pystyin todella tuntemaan pettymyksen ja kaiken surun. Mutta kuinka kauan sitä kesti? Se oli vain hetki. Hän sanoi aika pian, että kähdetään nyt mummin luokse ja niin miniäni toi meidät sitten kotiin.

Kuinka ihania hetkiä sain vietää rakkaiden prinsessojen kanssa. Olla aivan oikeasti läsnä. Koneet kiinni ja keskittyä yhdessäoloon. Katsoa syvälle lapsen silmiin ja nähdä kaiken sen ikuisen viisauden ja pyyteettömän rakkauden. En edes muista, milloin olisin nauranut niin paljon. Vaikka pettymys oli niin suuri, kun auto hajosi ennen suunniteltua matkaa ja on nyt korjaamalla, onnistuimme käyttämään ajan toisella lailla ja lopuksi Nöpö sanoi, että tämä oli hyvä syntymäpäivä .

Pettymyksen käsittely ja muuttaminen voitoksi on suuri asia. Lapset elävät hetkessä ja opettavat meille hyvin paljon asioita. Olen niin ylpeä näistä minun pienistä rakkaistani, jotka jaksdavat aina yllättää minut viisaudellaan.

Katso lasta jas näe, mitä hän voi opettaa sinulle

Jätä kommentti